lørdag, mars 01, 2008

Pave Benedict XVIs encyklika "I håpet er vi frelst". Om det kristne håp

Pave Benedict XVI skriver i sitt seneste encyklika ("rundskriv) om det kristne håpet. Den siste tiden har fokuset vært på Maria og den katolske kirkens lære angående henne. Jeg vil her bare referere til hvordan han i sin encyklika plasserer Maria i forhold til frelsen.

(...) Jesus Kristus er det sanne lys, solen som har steget over historiens alle skygger. Men for å nå ham trenger vi lys nær oss - mennesker som lyser med hans lys og leder oss på vandringen. Hvem annen enn Maria kan være en håpets stjerne for oss? I og med hennes "ja" åpnet hun vår verdens dør til Gud selv; hun ble den levende Paktens Ark, i hvilken Gud ble kjød, ble en av oss og reiste sitt telt midt i blant oss (...)

(...)... og mottok denne gaven på Pinsefestens dag. Kristi "Rike" var kanskje ikke slik man hadde forestilt seg. Det begynte i denne timen, og dette riket skal ikke ha noen ende. Men du forblir blant disiplene som dere Mor, som håpets Mor. Hellige Mor, Guds Mor, vår Mor, lær oss å tro, å håpe, å elske deg. Vis oss veien til hans Rike. Havets stjerne, lys over oss og led oss på din vei!


(Rom, 30. november 2007)

Ingen kommentarer: