tirsdag, mars 21, 2006

Takk Laila Freivalds!

Ja, så var det slutt for denne gang Laila. Da en høyreradikal nettside (tillknyttet partiet Sverige Demokraterna) som publiserte Muhammed-karikaturene ble stengt, ble Laila Freivalds beskyldt for å lyve om sin rolle i forhold til stengingen av nettstedet. Lögnpåstander er lite passende for en utenriksminister. Men det var ikke bare lögnpåstander som preget debatten. Om stengningen av nettstedet ble gjort som fölge av myndighetenes innblanding er det en handling som er grunnlovsstridig.
Freivalds hadde med andre ord ikke så mye valg. Sosialistenes samarbeidsparti Miljöpartiet trakk nok et lettelsens sukk - nå slapp de å stille seg bak et misstillitsforslag. Ja hele den borgelige siden önsket nok denne beslutningen velkommen. Et misstillitsforslag kunne innebärt at hele regjeringen hadde avgått, en lite önskelig situasjon seks måneder för valget.
Men jeg synes Laila Freivalds har gjort en god jobb! Sosialistene styrker nok ikke sin politiske stilling i det, forhåpentligvis, stadig mindre röde svenske landskapet. Forhåpentligvis skal det politiske landskapet i Sverige atter skue en blå himmel.

Ingen kommentarer: